VARNING MARANATA

Skrivet: 2009-03-25 Kl. 14:40:04

Ni vet den där räkningen jag fick från ett företag?? Kollat upp alla fakta nu och vet vart den kommer ifrån.
Den här sekten/gruppen:

Info (wikipedia)



Maranatarörelsen
är en kristen pentekostal friförsamlingsrörelse. Ordet Marana'ta! är arameiska och betyder ungefär "Du vår herre, kom!".

Maranatarörelsen, bildades i början av 1960-talet, efter förebild från norska Maran Ata. Flera spektakulära väckelsemöten runt om i Sverige samlade ett stort antal människor. Den omtalade sångarpredikanten Målle Lindberg landade t ex på Kiviks marknad, hängande från en helikopter.

Från början var rörelsen lösligt organiserad, och 1967 splittrades den i olika riktningar. Predikanterna Donald Bergagård och Erik Gunnar Eriksson bröt med Stockholmsförsamlingen, under ledning av Arne Imsen.

Imsen är starkt polemisk mot alla andra trossamfund och församlingsrörelser än den egna och han och hans anhängare bildade kommuniteter eller storfamiljer. Hans grupp demonstrerade under många år från 1980-talet och framåt, senast 2004 och 2005, utanför Storkyrkan i Stockholm när kärlekens mässa hölls där. Maranata anser inte att homosexualitet i sig självt är synd, men att utlevd homosexualitet strider mot den kristna läran.

Maranatarörelsen är även för barnaga och mot abort[1]. De tror ej heller på evolutionen[2].


Jag slussades via facebook eller om det var en blogg  till livsprognos.se . (OBS GÖR INTE TESTET)
och gjorde det i tron om att det inte kostade något. (hur många tester figurerar inte runt på nätet som man hoppar på)
Det här företaget är noggranna med att dölja prislista och annat "onödigt fakta" så gott det går.
Googlade detta nu och det är tusentals människor som anmäler maranata pga detta. För liksom jag har människor fått hem räkningar på 250kr.

Många har även betalt det här företaget och sedan fått hem fakturor med dubbla beloppet.

 När folk sedan har ringt företaget och klagat över det här så har företaget svarat att dom vill polisanmäla testpersonen eftersom den faktiskt har registrerat ALLA sina uppgifter på deras hemsida. Det enda man fyller i är personnummer eftersom man ska göra ett ålderstest. Resten kollar dom upp själva, det kan jag tala om

Så vad tycker ni?
Betala och stödja sekten eller polisanmäla och försöka driva omkull företaget tillsammans med tusentals andra lurade?

(vill också berätta att det här testet ligger överallt på internet, många stora bloggerskor har länkat till sidan så passa er)




Maranatapastor förgrep sig på barn


(Aftonbladet)

1 Kommentarer



Postat av: Helen

NI ska iallafall polisanmäla, 1 anmälan brukar inte göra mycket. Men tillsammans är man starka och förhoppningsvis är det många andra som du, som anmält dem. Ang betalningen vet jag inte vad jag själv skulle gjort. :/

Puss

2009-03-25 @ 20:04:01
URL: http://helenm.blogg.se/

KOMMENTERA INLÄGGET HÄR:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0